Foglalkozatási fórum a Gyulai járásban, bemutatkozott a Paktumiroda vezetője
2018. november 23. 08:36

A Paktumiroda a közelmúltban a Gyulai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán tartotta a TOP-5.1.2-15-BS1-2016-00005 kódszámú „Helyi foglalkoztatási együttműködések a Gyulai Járásban” elnevezésű projekt foglalkoztatási fórumát, melyen mintegy 70 munkáltató vett részt. A rendezvényen mutatkozott be a Paktumiroda vezetője Szentlélekiné Csávás Erika, aki a jövőbeli feladataikról is beszélt.

 

Dr. Gulyás Imre hivatalvezető köszöntője után, Szabó Ferenc a foglalkozatási osztály vezető-helyettese ismertette a járási munkaerőpiaci tendenciákat, valamint a munkáltatók számára támogatást biztosító európai uniós programokat.

- A TOP-5.1.2-15 „Helyi foglalkoztatási együttműködések a Gyulai Járásban” elnevezésű projekt keretében megvalósuló munkaerőpiaci program célja a paktumok szerinti keresletnek megfelelő munkaerő biztosítása, a járásban jelen levő munkáltatók versenyképességének elősegítése, javítása érdekében a munkaadói igényeknek megfelelő képzési struktúra kialakítása és működtetése – tájékoztatta a résztvevőket Pákozdi Edina szolgáltatási szakügyintéző.
A munkaerőpiaci programba a járás területéről október végéig összesen 93 személyt vontak be. Közülük mintegy 70 személy elhelyezést elősegítő támogatásban, illetve vállalkozóvá válási támogatásban részesült, képzésen húszan vettek részt, egyéni tanácsadással is több álláskereső munkaerőpiaci helyzetét erősítették.

A Paktum tagok által jóváhagyott javaslat alapján eddig 2 helyi képzési program valósulhatott meg idén: az építő- és anyagmozgató gépkezelő, valamint az óvodai dajka képzés.
A fórumon Ráfi Péter, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársa az elektronikus számlázás gyakorlatáról, és az e-számla készítés szabályairól tájékoztatta a munkáltatókat.

Foglalkozatsi Frum_2018.11.08_2