Állásbörzét rendeztek Gyulán
2019. november 18. 08:00

A „Foglalkoztatási paktum Békés megyében” elnevezésű munkaerőpiaci program keretében rendezett karriernapot a Gyulai Járási Hivatal. A rendezvényen több mint harminc foglalkoztató – a legkülönfélébb munkakörökben – mintegy 60 álláslehetőséget kínált.

Az expó elsődleges célja volt, hogy elősegítse a munkaadók és az álláskeresők közötti kapcsolatfelvételt, alkalmat biztosítson a közvetlen és személyes találkozásra a munkaerőpiac szereplői között, és az álláskereső megtalálja a számára megfelelő állást. A megjelenteket dr. Gulyás Imre hivatalvezető köszöntötte.

A rendezvényen megjelent álláskeresők első kézből informálódhattak a betöltendő munkakörökkel kapcsolatos elvárásokról, lehetőségekről. Az állami foglalkoztatási szerv szakemberei az érdeklődőket személyre szabott egyéni szolgáltatásokkal: munka-, pálya- és álláskeresési tanácsadással, munkaerőpiaci információnyújtással és ingyenes jogi tanácsadással is segítették. Az érinttetek tájékozódhattak a külföldi munkavállalásról, valamint a hiányszakmákban induló munkaerőpiaci képzésekről is.

A börzén megjelent álláskeresők mintegy felének sikerült munkához jutni.