Vidra Mentőcsoport: gyakorlat és bevetés szeptemberben
2018. szeptember 19. 10:02

A Vidra Önkéntes Járási Mentőcsoport Egyesület tagjai szeptemberben sem ültek ölbe tett kézzel. Pályázati siker, gyakorlat és éles bevetés egyaránt színesítette a hétköznapokat.
Szeptember elején a Békés Megyei Önkormányzattól elnyert 40 ezer forint támogatás felhasználásával a mentőcsoport szerszámöveket és a hozzájuk való szerszámokat (szöghúzó kalapács, kombinált fogó) szerzett be a műszaki mentő egység felszerelése érdekében.

Hunya Község Önkormányzatától 70 ezer forint, míg Gyomaendrőd Város Önkormányzatától két részletben 100 ezer forint támogatást nyert a mentőcsoport. Ezen összegeket szintén tárgyi eszközök beszerzésére fordítják a közeljövőben.
Szeptember 2-án a mentőcsoport műszaki csoportja Dévaványán a Hajós úti óvoda területén egy veszélyessé vált fenyőfát vágott ki, így az óvodások továbbra is biztonságban játszhatnak az udvaron. Szeptember 9-én a Gyomaendrődi Rendőrőrs az egyesület és a helyi polgárőrség segítségét kérte egy eltűnt 12 éves fiú keresése érdekében, a mentőcsoport 12 tagja vett részt a keresésben. A fiú időközben sértetlenül előkerült.
A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szeptember 14-15-én Mezőberényben tartotta a Körös-, a Dél-Békés-, a Gyulai-, a Körös-Kondor-, a Pelikán-, a Sárrét-, a Titán- és a Vidra járási mentőcsoportok, valamint a mezőberényi települési mentőcsoport összevont törzsvezetési és terepgyakorlatát, amelyen a Vidra Mentőcsoport nagy szerepet kapott.


Szeptember végén pedig újabb örömteli hírre derült fény. Nevezetesen arra, hogy a személyi jövedelemadó civil szervezeteknek adható 1 százalékának felajánlásaiból több mint 160 ezer forintnyi összeget kapott idén az egyesület.