Ünnepélyes teremnévadó
2017. szeptember 29. 13:00

2017. szeptember 28-án ünnepélyes keretek között új elnevezést kapott a Gyomaendrődi Járási Hivatal eddig csak Kistárgyaló néven hívott hivatali helyisége. A terem ettől a naptól kezdve a Corini terem nevet viseli, a helyi illetőségű Corini Margit festőművész előtti tisztelgés jegyében. A teremben időszakos kiállításként a művésznő néhány jellemző festménye tekinthető meg az érdeklődők számára.

Az ünnepségen részt vett Dankó Béla országgyűlési képviselő, Dr. Takács Árpád kormánymegbízott, Toldi Balázs polgármester, dr. Pacsika György járási hivatalvezető, és dr. Frankó Károly, a Közalapítvány Gyomaendrőd Város Közgyűjteményeiért Kuratórium leköszönő elnöke is. A kiállítást dr. Pacsika György hivatalvezető nyitotta meg, majd dr. Frankó Károly mondta el Corini Margit művészetével és életútjával kapcsolatos gondolatait és személyes élményeit. Az esemény zárásaként Toldi Balázs polgármester mondott pohárköszöntőt, aki külön kiemelte dr. Frankó Károly eddigi érdemeit a művésznő emlékének megőrzése kapcsán.

A kiállítás 2017. december 22-ig munkanapokon előzetes telefonos időpont egyeztetés (tel: 06-66-284-043, kapcsolattartó: Gonda Anett titkársági szakügyintéző) után ingyenesen megtekinthető, az 5500 Gyomaendrőd, Szabadság tér 1. sz. alatt.