Újra nyíltnap a hivatalban
2018. február 14. 13:10

A Gyomaendrődi Járási Hivatal az idei évben is Járási Nyílt Nap keretében szeretné tájékoztatni az érettségiző, végzős tanulókat a hivatal munkájáról. A rendezvénnyel a felnőtté váló diákok önálló ügyintézését kívánják segíteni a közigazgatás területén.

2018. február 1-én a Bethlen Gábor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium végzős diákjait fogadta a hivatal. Őket követik 2018. február 15-én a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium és a Gyulai Szakképzési Centrum Dévaványai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma intézmény végzős diákjai.

A rendezvény keretében dr. Pacsika György járási hivatalvezető köszöntötte a diákokat, a kísérő pedagógusokat, továbbá a járási diák-hivatalvezetőt, Botos Pongrácot és a város diák polgármesterét, Virág Alexandrát.   

   

A hivatalvezető ismertette a járási rendszer működését, valamint elmondta, hogy a hivatal nyitott a fiatalok fogadására és várja őket az iskolapad elhagyását követően mint tájékozott és tájékozódni vágyó ügyfeleket. Megemlítette, hogy ebben az évben több alkalommal lesz lehetősége a diákvezetőknek városi és járási rendezvényeken részt venni és szerepelni, egyben felkérte Botos Pongrácot, hogy gondolataival köszöntse diáktársait. 

  

A rendezvény második részében a diákok meglátogatták az osztályokat, ahol a Gyomaendrődi Járási Hivatal osztályvezetői szakmai tájékoztatást nyújtottak az ott folyó ügyintézési lehetőségekről.