Újabb beruházás készült el Gyomaendrődön
2015. június 01. 12:53

A Gyomaendrődi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály (korábban munkaügyi kirendeltség) épületének korszerűsítése a TIOP-3.2.1-12/1-2012-0001 azonosító számú projekt keretén belül történt meg. Az ünnepi átadásra 2015. május  27-én került sor.

TIOP-3.2.1-12/1-2012-0001 azonosító számú „Az integrált rendszer kereteinek megteremtése a Foglalkoztatási Szolgálat struktúrájának fejlesztésével” című kiemelt projekt a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal és a Békés Megyei Kormányhivatal közös munkájaként valósult meg.

2015. május 27-én került sor az ünnepi átadásra. A projekt keretén belül a Gyomaendrődi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály (korábban munkaügyi kirendeltség) épületének korszerűsítése, akadálymentesítésének befejezése történt meg. Olyan nyílt öninformációs tér alakult ki, amely lehetővé teszi a zavartalan ügyféláramlást a nyilvántartásba vételtől az tanácsadáson keresztül a közvetítésig. A munkáltatók számára gyorsabb, hatékonyabb munkaerő biztosítását nyújtja a korszerű informatikai eszközök és információs rendszerek biztosításával.

A szolgáltatás fejlesztés révén elektronikusan is bárki naprakész információkat kaphat az aktuális álláslehetőségekről, képzésekről, pályázati kiírásokról. Mindezeken túl megvalósul a foglalkoztatási osztály infokommunikációs hálózatának modernizálása, az ügyintézés korszerűsítése, az ügyfélbarát szolgáltatást megvalósító fejlesztések kivitelezése.