Tájékoztató egységes kérelmek beadásáról
2017. április 18. 09:27

Tájékoztató egységes kérelmek beadásáról

Április 13-án a Gyomaendrődi Járási Hivatal dísztermében tartottak tájékoztatót az érdeklődő gazdák számára a Békés Megyei Kormányhivatal Agrár-és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályának és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés megyei szervezetének szakemberei.

Fontos tudni, hogy 2017-ben már 40 jogcímen igényelhető egységes területalapú támogatás egyetlen kérelem beadásával.

Az egységes kérelem elektronikus kérelemkitöltő felületen tölthető ki, és kizárólag elektronikus úton (ügyfélkapun) keresztül nyújtható be 2017. május 15-ig.

Az egységes kérelem benyújtásának alapvető feltétele az ügyfél-nyilvántartási szám megléte, bankszámlaszám bejelentése, továbbá a jogszerű földhasználatra vonatkozó feltételek teljesülése.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei Szervezetének az idén is kiemelt szerepe lesz a kérelmek benyújtásában, hiszen az összes kérelem több mint 2/3-a a falugazdászok közreműködésével kerül benyújtásra.

A kérelmekkel kapcsolatos ügyintézést végző Agrár-és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály (5600 Békéscsaba, Temető sor 8., tel: 66/814-520) áll a gazdálkodók rendelkezésére, az ügyfelek ebben az időszakban megerősített ügyfélszolgálat keretében juthatnak hozzá az igényléshez szükséges információkhoz.

 A képeket a Gyomaendrődi Járási Hivatal készítette.