Olimpikonnal a drogok ellen
2017. május 16. 13:14

Olimpikonnal a drogok ellen
Gyomaendrődön a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum által szervezett előadás keretében Tótka Sándor kajakos olimpikont láttuk vendégül, május 15-én.

A szervezők nevében Lehoczkiné Tímár Irén KEF elnök köszöntötte a szép számmal megjelent fiatalokat, majd dr. Pacsika György járási hivatalvezető és Toldi Balázs polgármester mondta el köszöntő gondolatait.

A Körös Kajak Sportegyesület képviseletében Kovács Péterné beszélgetett az élsportolóval. A kérdezz-felelek során számos izgalmas és érdekes pillanat látott napvilágot Tótka Sanyi eddigi életéből. A diákok végigkövethették a riói olimpia K2 negyedik helyezett pályafutását gyermekkorától egészen napjainkig, bepillantást nyerhettek a nagy nemzetközi versenyek kulisszatitkaiba, továbbá első kézből hallhatták, milyen küzdelmesek egy sportoló hétköznapjai a felkészülés időszakában.

Az olimpikon többször is kihangsúlyozta, mennyire elítéli azon sportolókat, akik tiltott doppingszerekhez nyúlva, csalással szereznek jogtalan előnyt, és figyelemfelhívással élt a diák hallgatóság felé, hogy "mindenki válassza a tisztességes utat, ami ugyan gyakran nehézségekkel teli, viszont az igazi sikerhez csak becsülettel, illetve drogmentesen lehet eljutni!”A képeket Ambruzs-Szabó József készítette.