Nyáron sem pihen a Vidra Mentőcsoport
2017. augusztus 11. 09:00

A Gyomaendrődi Járás területén tevékenykedő, speciális mentési képességekkel rendelkező Vidra Önkéntes Járási Mentőcsoport Egyesület 2017 nyarán sem tétlenkedett.


Az egyesület többféle programon is képviseltette magát a közelmúltban. Májusban a Dévaványai Gyereknapon és Gyomaendrődön a Kihívás Napján, valamint júniusban a Hunyai Falunapon. A Vidra Mentőcsoport tagjai alpintechnikai eszközeikkel rekeszmászási lehetőséget biztosítottak a fiatalok számára, amely rendkívül izgalmas ügyességi próbatételt jelentett a gyermekeknek. Több helyszínen kutyás bemutató is színesítette a mentőcsoport által kínált programot.

Az idei évben a Békés Megyei Önkormányzattól sikeres pályázat útján elnyert összegből egyenruhaként funkcionáló galléros póló került beszerzésre.

2017. június 17-én került megrendezésre a dévaványai "Vidrafeszt" elnevezésű rockzenei est, amelynek bevételei  - azaz a helyszínen megváltott támogató jegyek - teljes egészében a Vidra Mentőcsoport felszerelését szolgálták. A fellépő öt zenekar (Mudfield, Clouds of Chaos, Nothing Exact, Feláldozhatók, Vida Rock Band Roll) közel 130 embert szórakoztatott az esemény során.

A XXI. Nemzetközi Volkswagen "BOGÁR" Találkozónak helyet adó Gyomaendrődi Liget Fürdő nagymedencéjében a Vidra Mentőcsoport két tagja búvárkodási lehetőséget biztosított az érdeklődők számára, így népszerűsítve a mentőcsoport tevékenységét.A mellékelt képeket Csarnai Imre és dr. Smiri Sándor készítette.