Nem érinti a Gyomaendrődi Járási Hivatal ügyfélfogadását a hídzár
2018. július 11. 15:48

Felújítás miatt 2018. július 16-án (hétfő) 8.00 órai kezdettel, előreláthatólag két hónapos időintervallumra a Magyar Közút Nonprofit Zrt. lezárja a járműforgalom elől a gyomai Hármas-Körös közúti hidat. Az alépítményeket (a hídszerkezetet alátámasztó hídfőket, pilléreket, háttöltéseket) érintő felújítási munkálatok miatt zárják le a hidat, ez azonban a Gyomaendrődi Járási Hivatal ügyfélfogadását nem érinti.

 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint a korszerűsítést a hídon való közlekedés biztonságának fenntartása, valamint a rendeltetésszerű használat biztosítása indokolja.
 A felújítás idején a hídlezárás a közúti forgalom biztonságos lebonyolítása és a technológiai folyamatok - műszaki követelmények szerinti - megvalósításának érdekében szükséges.


 A forgalomkorlátozás a teljes hídzár idején három fő elemből áll:
 
-       A személygépjárművek, a maximum 7,5 tonna össztömegű gépjárművek, a menetrend szerinti autóbuszok, a katasztrófavédelem, a mentők és a rendőrség járművei a terelőútként kijelölt ún. „Olajosok útján” közlekedhetnek, amely a vitéz dűlőként ismert területen átvezető köves út.
A 8,7 kilométer hosszúságú terelőutat mart aszfaltos burkolattal látják el. A terelőúton óránkénti 30 kilométeres sebességkorlátozás, illetve 7,5 tonnás súlykorlátozás lesz érvényben. A mart aszfaltos kialakítás miatt a teljes szakaszon kavicsfelverődésre kell számítani, melyet közlekedési táblák jeleznek majd a közlekedők számára.
 
-       A felújítás ideje alatt a hídon a gyalogosok, valamint kerékpárjukat áttolva a kerékpárosok közlekedhetnek.
 
-       A 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű járművek számára a szomszédos településeket érintve, az országos közúthálózaton jelölnek ki terelőutat.
 
A július 16-án 8.00 órai kezdettel érvénybe lépő, előreláthatólag két hónapig tartó hídzár feloldásáról a Magyar Közút Nonprofit Zrt. külön tájékoztatja a lakosságot. A hídzárral okozott közlekedési kellemetlenségekért pedig a lakosság türelmét, megértését kéri, köszöni.