Munkáltatói fórum a vállalkozókért
2018. október 09. 11:00

A GINOP – 5.1.1 – Út a munkaerőpiacra kiemelt projekt keretében EURES Munkáltatói Fórumot szervezett a közelmúltban a Gyomaendrődi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya.

A fórumra a térség vállalkozásainak vezetőit, képviselőit invitálta a foglalkoztatási osztály, célja a partneri együttműködés elmélyítése, erősítése volt.

A megjelenteket dr. Pacsika György járási hivatalvezető köszöntötte, majd dr. Juhász Marianna a „Foglalkoztatáshoz kapcsolódó támogatások, pályázatok” címmel tartott előadást. A Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály vezető-helyettese a munkáltatók által igényelhető bérjellegű támogatásokról informálta a résztvevőket.
Ezt követően a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara munkatársa, Fabiszné Pántya Erika szólt a tanulószerződések, illetve a jogviszony szabályairól.

Dr. Smiri Sándor járási hivatalvezető-helyettes az „Elektronikus ügyintézés, mint lehetőség és kötelezettség” előadásában arról beszélt, hogy az elektronikus ügyintézésé a jövő, bemutatta a vállalkozások számára kialakított elektronikus felületek használatát.
Hornok Igor, a TOP 5.1.2 Program Helyi Paktum Projektiroda vezetője a projekt céljáról, eddigi megvalósulásáról, illetve annak eredményeiről adott számot.

Nagy Gabriella EURES–munkatárs a novemberben esedékes Európai online állásbörzéről beszélt, melynek az elnevezése az „Új Karrier Magyarországon”. Ez egy országosan elérhető internetes lehetőség, ahol egyszerre lesznek jelen az álláskeresők és az állást kínáló munkáltatók.
Tímárné Buza Ilona, a Gyomaendrődi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya vezetője a járás foglalkoztatási, munkaerőpiaci helyzetéről tájékoztatta a fórum résztvevőit.