Mozgalmas évindítás a Vidra Mentőcsoportnál
2019. január 22. 14:00

Mint minden évben, idén is lendületesen indítja az évet a Gyomaendrődi járás védelmére felesküdött Vidra Önkéntes Járási Mentőcsoport Egyesület.

Az egyesület elnöksége a napokban tartotta meg az idei első munkaértekezletét a gyomaendrődi polgári védelmi bázison. Az értekezleten a Szeghalmi Katasztrófavédelmi Kirendeltség is képviseltette magát. A munkaértekezlet résztvevői arról is egyeztettek, hogy idén a mentőcsoport milyen pályázatokon vesz részt, illetve milyen fejlesztésekre van szükség. Arról is szó esett, hogy a Vidra mentőcsoport milyen rendezvényeken fog előreláthatóan részt venni.
Az egyesület öt tagja a hét végén Hegedüs Roland polgármester meghívására részt vett a hagyományosan jó hangulatú hunyai falusi disznótoros rendezvényen.
A Vidra Önkéntes Járási Mentőcsoport Egyesület ugyanakkor már számot adott az önkormányzatoktól tavaly elnyert támogatások felhasználásáról is. Kiderült, hogy a hunyai önkormányzattól kapott támogatásból egy egészségügyi eszközök tárolására szolgáló mentős táskát, illetve egy nappali személykereséséhez használható távcsövet, valamint egy búvárkést vásárolt a mentőcsoport. A Gyomaendrőd városától kapott támogatásnak egyelőre csak egy részét költötték el, abból szintén egy nappali személykereséséhez használható távcsövet vettek.
A Dévaványa önkormányzata által biztosított összegből 9 pár ultrarövid hullámú kézi adó-vevő készüléket sikerült beszerezni.