Legyünk tudatos élelmiszerfogyasztók!
2018. április 16. 13:00

Az ember sokszor nehezen igazodik el a bonyolultnak tűnő élelmiszerjelölési szabályokban, tanácstalanul áll a boltok polcain található nagy élelmiszerválaszték előtt, valójában nem is tudja igazán eldönteni, hogy mire figyeljen, és hogyan válasszon.



A Gyomaendrődi Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya ezen a helyzeten próbált segíteni, ezért 2018. április 10-én a Járási Hivatal Dísztermében diavetítéssel egybekötött tájékoztató előadást tartott a téma iránt érdeklődő helyben dolgozók, valamint a járáshoz tartozó önkormányzatok dolgozói, családanyái, háziasszonyai számára.

A „Legyünk tudatos élelmiszerfogyasztók – gondolatok az egészséges táplálkozásról” című interaktív előadás során szóba került az élelmiszerlánc szinte valamennyi szegmense, a kritikus pontok bemutatásával. A hallgatóság megismerhette az élelmiszeripar alapanyagát előállító mezőgazdaság előtt álló nehézségeket és kihívásokat, az előállított élelmiszer útját, azok buktatóit, egészen a fogyasztók asztaláig. Az élelmiszerlánc-biztonsági szakemberek ismertették a különböző élelmiszerek vásárlása során követendő tanácsokat, és arra is felhívták a figyelmet, hogy a vendéglátás és közétkeztetés igénybevétele során mit érdemes a fogyasztónak szem előtt tartania. A résztvevők érdekes, új ismereteket szerezhettek a mai modern élelmiszerek szervezetünkre kifejtett biológiai hatásairól, a korszerű és egészséges táplálkozásról, annak lehetőségeiről, valamint a szervezetünk energiaigénye és a felvett energia egyensúlyban tartásának fontosságáról és arról, hogy mindezt hogyan tudjuk a tudatos táplálkozásunkkal elősegíteni.