Kollégánk az elsők között
2017. február 13. 22:40

Kollégánk az elsők között

Ajtai Ferenc, a Gyomaendrődi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának munkatársa az elsők között végzett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi és Európai Tanulmányok Karán nemzetközi közszolgálati szakértőként.

Megkérdeztük a szakembert az újonnan szerzett végzettsége kapcsán.

-       Honnan jött az ötlet?

-       Terveim között szerepelt az igazgatásszervező diplomámnak megfelelő mesterképzést találni, hiszen pályakezdőként én is álláskeresőként kezdtem, és támogatást kaptam egy angol felsőfokú nyelvvizsga megszerzéséhez, majd felvételt nyertem az akkori munkaügyi kirendeltségre mentori munkakörbe.

-       Miért pont ezt a szakot választottad?

-       Az országban először hirdették meg ezt a mesterszakot, és a felvételhez szükséges követelményeknek - pl. a felsőfokú angol nyelvvizsga - megfeleltem.

-       Mennyire volt nehéz elvégezni?

-       Tanulmányi szerződést ugyan nem kötöttem a kormányhivatallal, mégis sok segítséget kaptam. A Brüsszelben letöltendő 3 hónapos gyakorlatot is engedélyezték számomra, illetve minden konzultációra el tudtam menni és minden vizsgára fel tudtam készülni, bár sokszor éjszakázni is kellett a tanulás miatt. Sokat köszönhetek az osztályvezető asszonynak és a hivatalvezető úrnak.

-       Hogyan tudod kamatoztatni a megszerzett tudásodat?

-       Foglalkoztatási szakügyintézőként és mellette EURES asszisztensként dolgozok a foglalkoztatási osztályon, ezekben a munkakörökben mindenképpen hasznát tudom venni az új képesítésemnek.

-       Gratulálunk!

Bízunk benne, hogy a jövőben egyre több magasan kvalifikált, jól felkészült fiatal vesz részt a járási hivatal munkájában.