KEF alakuló ülések Gyomaendrődön és Dévaványán
2015. május 14. 01:33

A Gyomaendrődi Járási Hivatal illetékességi területén, két településen alakult meg 2015. májusában a Kábítószer Egyeztető Fórum, a KEF

2015. május 6-án Gyomaendrőd Város Önkormányzata, 2015. május 11-én pedig Dévaványa Város Önkormányzata hozta létre a KEF-et, melynek feladata a nemzeti drogstratégia céljainak és alapelveinek helyi sajátosságok és igények szerinti megvalósítása.

A Fórum célja mindkét településen, hogy a helyi közösségeket érzékennyé tegye a drogprobléma hatékony kezelésére. A KEF tagjai az oktatási intézmények képviselői, háziorvosok, a családsegítő és gyermekjóléti szolgálat családgondozói, a Rendőrség és a járási hivatal, akik az alakuló ülésen tagjaik közül elnököt, alelnököt és titkárt választottak.

A Gyomaendrődi Járási Hivatalt Gyomaendrődön Dr. Pacsika György hivatalvezető, Dévaványán pedig Dr. Krizsán Anett Hatósági és Gyámügyi Osztályvezető képviselte.

A KEF a drogmentesség elérésének és megtartásának céljait szem előtt tartva pályázatok útján, illetve a települési önkormányzatok saját költségvetéséből valósítja meg programjait.