Igazolással vehetőek igénybe a kedvezmények
2019. április 15. 13:00

Technikai okok miatt egyelőre nem igényelhető a pedagógusigazolvány, de a vonatkozó kedvezmények igénybe vehetőek egy igazolással.

A pedagógusigazolvánnyal múzeumi belépők, színház- és mozijegyek vásárlásánál, könyvvásárlásnál és utazásnál kaphatnak kedvezményeket a pedagógusok.
A rendeletben meghatározott pedagógusigazolvány technikai okok miatt jelenleg nem igényelhető. Az aktív állományban lévő pedagógusok esetében a munkáltató, azaz az oktatási intézmény intézi a pedagógusigazolványt helyettesítő igazolás kiadását.

A nyugdíjas pedagógusok a pedagógusigazolvány iránti kérelmüket (mellékletként csatolva a szükséges adatlap: Nyugdjas pedaggusigazolvny adatlap) bármely kormányablakban beadhatják. A személyes adatokat tartalmazó kérelemhez mellékelni kell a közalkalmazotti jogviszony megszüntetéséről szóló igazolást, amiben szerepel a nyugdíjba vonuláskor betöltött munkakör. A kormányablak a kérelmet a megyeszékhely szerinti járási hivatalba továbbítja. Az illetékes járási hivatal – a jogszabályi feltételek fennállása esetén – az Oktatási Hivatal segítségével intézi a pedagógusigazolványt helyettesítő igazolás kiadását.
Az igazolás 180 napig érvényes és a lejárat után ismételten igényelhető.