Ifjúságvédelmi konferencia Gyomaendrődön
2018. október 24. 16:16

A Gyomaendrődi Járási Hivatal a közelmúltban Ifjúságvédelmi konferenciát rendezett a járás területén lévő középiskolák 10-12 osztályos diákjainak, pedagógusainak, valamint a rendvédelmi, a gyermekjóléti és családsegítő intézmények képviselőinek.

A Kállai Ferenc Kulturális Központban mintegy 230 diák vett részt az Internethasználat előnyei, veszélyei és káros hatásai az ifjúságra elnevezéssel tartott rendezvényen.
A résztvevőket dr. Pacsika György hivatalvezető köszöntötte, a konferencia előadói az internet biztosította  lehetőségekre és az ezzel járó veszélyforrásokra hívták fel a hallgatóság figyelmét. Dr. Kása Róbert, a Békés Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztálya vezetője, valamint dr. Kolysza-Tóth Annamária gyámügyi szakügyintéző a gyermek jogai az információs ártalom elleni védekezésben témakörben, Kepenyes András, a Gyulai Tankerületi Központ Gyomaendrődi Iroda vezetője „A közösségi média és az internet oktatási szerepe címmel tartott előadást. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályát képviselő Szlovák Zsolt rendőr őrnagy egy kisfilmmel hívta fel a figyelmet az internethasználat veszélyeire, Botos Pongrác diák járási hivatalvezető Cyber Bullying témában tartott előadást.
A járási hivatal hatósági, gyámügyi és igazságügyi osztályának képviseletében Rejtő Éva osztályvezető záró gondolataiban felhívta a figyelmet a tudatos internethasználat fontosságára.