Gyomaendrődön nemcsak a pohárba kerül tiszta víz
2015. június 09. 12:55

Átadták a megújult szennyvíztisztító telepet Gyomaendrődön.
A város megújult szennyvíztisztító telepének átadására 2015. június 5-én került sor. A 850 millió forintot is meghaladó beruházás a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretein belül valósulhatott meg. Toldi Balázs polgármester nyitóbeszédét követően Gajda Róbert kormánymegbízott kiemelte, hogy Gyomaendrőd eddig is mindent megtett a települési szennyvíz kezelése érdekében, hiszen a csatornázottság 85 százalékos, a lakosságról pedig elmondható, hogy kellően fegyelmezett, és tisztában van a kérdés fontosságával, igyekszik megóvni környezetét, amit mi sem mutat jobban, hogy a háztartások 88 százaléka rá van kötve a csatornahálózatra.   
A Kormánymegbízott dicsérettel illette Gyomaendrőd Város Önkormányzatát, mivel nem csupán a KEOP programra pályázott, hanem sikeresen elnyerte az önerő alapra kiírt pályázatot is, melynek köszönhetően közel 95 százalékos támogatási intenzitással valósulhatott meg a fejlesztés.
Az átadott beruházás a környezet és a lakosság életminősége szempontjából fontos fejlesztés, melynek köszönhetően tisztább, egészségesebb környezetben élhetnek a gyomaendrődi emberek.