Folyamatos a közfoglalkoztatottak képzése
2019. február 07. 14:00

A Gyomaendrődi Járási Hivatal januárban 25 közfoglalkoztatott képzését indította el. Csökkent tavaly a járás területén a közfoglalkoztatottak száma, és javult a térségben a foglalkoztatottság.

A gyomaendrődi és dévaványai helyszíneken már elindult és tervezett 6 képzésben összesen mintegy 80 közfoglalkoztatott vesz részt. Idén – a munkáltatói igényeket is figyelembe véve – rongyszőnyegkészítő, sajtkészítő, betonozó segéd, kiskerti növénytermesztő képesítést szerezhetnek a jelenleg közfoglalkoztatásban dolgozók. A tanfolyam sikeres elvégzése nagyban javítja elhelyezkedési esélyeiket a versenyszférában. Tavaly a járás területén 282 személy került ki a közfoglalkoztatásból, több mint 50 százalékuk az elsődleges munkaerőpiacon helyezkedett el. A Gyomaendrődi Járási Hivatal a települések önkormányzataival közösen tervezi és szervezi a közfoglalkoztatottak képzését.

A GINOP 6.1.1. program keretében idén a munkaviszonyban állók képzésére is lehetőség nyílik. Így a hivatal, építő- és anyagmozgató gép kezelője (emelőgép kezelő: híddaru, futódaru) OKJ-s képzés indítását is tervezi.

Még az első negyedévben a „Belépés a digitalizált munka világába” elnevezésű tanfolyamot is szeretnék elindítani a közfoglalkoztatottak számára. A képzéseket térítésmentesen vehetik igénybe a közfoglalkoztatottak, ám a felvételi és egészségügyi követelményeknek ezekben az esetekben is meg kell felelniük.