Fogyasztóvédelmi felhívás
2017. március 10. 11:31

Fogyasztóvédelmi felhívás

A gyermek- és fiatalkorúakat védő ellenőrzési időszak kezdetén a Gyomaendrődi Járási Hivatal mint eljáró hatóság felhívja minden érintett vállalkozó/vállalkozás figyelmét, hogy a gyermek- és fiatalkorúak védelme érdekében fokozott körültekintéssel járjanak el a vonatkozó jogszabályi rendelkezések betartása során.

A fogyasztóvédelmi hatóságok ebben az évben is kiemelt figyelmet fordítanak a gyermek- és fiatalkorúakat védő jogszabályi rendelkezések betartásának ellenőrzésére.
A gyermek- és fiatalkorúak egészséges testi, lelki, szellemi és erkölcsi fejlődésének védelme közös társadalmi küldetés. Az elmúlt évek tapasztalatai azonban azt igazolják, hogy még mindig vannak olyan vállalkozók/vállalkozások, amelyek nem kellő körültekintéssel járnak el a gyermek- és fiatalkorúakat védő jogszabályok megtartásában.
A 18 éven aluli személyek megóvása, kiszolgáltatottságuk csökkentése érdekében elengedhetetlen a fiatalok dohánytermékkel és alkoholtartalmú itallal történő kiszolgálásának ellenőrzése, szükség esetén szankciók kiszabása, mely ettől az évtől mind az alkoholtartalmú itallal, mind a dohánytermékkel történő kiszolgálás esetén a fogyasztóvédelmi bírság kiszabása mellett az alkoholtartalmú ital, illetve dohánytermék forgalmazásának a megtiltását is jelenti.


A mellékelt kép a pixabay.com internetes oldalról származik.