Felhívás az elektronikus ügyintézés igénybevételére
2018. augusztus 07. 08:09

A járási hivatalok hatáskörébe tartozó hatósági ügyek esetében idén január 1-jétől „Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló törvény” értelmében – mások mellett – az ügyfélként eljáró gazdálkodó szervezetek, egyéni vállalkozók és az ügyfelek jogi képviselői is elektronikus úton kötelesek ügyeiket intézni.
A Gyomaendrődi Járási Hivatal a hatósági ügyintézés során még mindig gyakran tapasztalja, hogy az érintett ügyfélkör nem minden esetben tartja be következetesen az elektronikus útra vonatkozó jogalkotói kívánalmakat, és inkább papír alapon, illetve személyesen intézi a hivatali ügyeit.
A nem megfelelő formában benyújtott kérelmeket a járási hivatal az „Általános közigazgatási rendtartásról szóló törvény” vonatkozó bekezdése alapján visszautasíthatja.

Ennek elkerülése érdekében az alábbiakra hívjuk fel a gazdálkodó szervezetként, egyéni vállalkozóként, illetve a jogi képviselőként eljáró ügyfelek figyelmét:
Az elektronikus út nem az e-mail útján elküldött, egyszerűen digitalizált (beszkennelt) beadványokat takarja, hanem ügyfélkapuból (cégkapuból) a hivatal megfelelő hivatali kapujába érkező, az elküldés előtt elektronikus aláírással hitelesített dokumentumokat.
 
A Gyomaendrődi Járási Hivatal hivatali kapui a következő KRID kódokkal címezhetőek meg az ügyfelek ügyfélkapujából, illetőleg a cégek cégkapujából:

-       BÉMKH Gyomaendrődi Járási Hivatala Foglalkoztatási Osztály (JH04GYOEFO)
  • KRID: 526735961
-       BÉMKH Gyomaendrődi Járási Hivatala Hatósági Gyámügyi és Igazságügyi Osztály (JH04GYOHAT)
  • KRID: 528197798
-       BÉMKH Gyomaendrődi Járási Hivatala Kormányablak Osztály (JH04GYOMAE)
  • KRID: 119474920
 -       BÉMKH Gyomaendrődi Járási Hivatala Földhivatal Osztály (JH04GYOMFH)
  • KRID: 623765762
-       BÉMKH Gyomaendrődi Járási Hivatala Gyámhivatal (JH04GYOMGY)
  • KRID: 128279179
Az elküldendő dokumentumok legegyszerűbben, ingyenesen a https://niszavdh.gov.hu/index oldalon hitelesíthetőek, ügyfélkapus azonosítást követően.

Ajánljuk ügyfeleinknek a https://epapir.gov.hu/ oldal használatát, ahol ügyfélkapus azonosítást követően egy jól áttekinthető, intézhető ügytípusonként csoportosított felületen, a fentieknél ismertetettnél jóval egyszerűbben lehet hitelesíteni és el is küldeni a kívánt küldeményeket. Fontos, hogy itt az elküldéskor a témacsoport menüből először a „kormányhivatali ügyek” legyenek kiválasztva, mert csak utána válnak elérhetővé a járási hivatalban intézhető ügyek (pl. élelmiszerlánc-biztonsági feladatok), és a címzetteknél a Gyomaendrődi Járási Hivatal maga.