EURES üzleti reggeli
2018. május 02. 08:42

A közelmúltban Gyomaendrődön a Járási Hivatal Corini termében rendezték meg a már hagyományosnak számító munkáltatói fórumot.

A Foglalkoztatási osztály által szervezett eseményen dr. Pacsika György hivatalvezető köszöntőjét követően a Békés Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztályának 3 munkatársa tartott tájékoztatót az EURES szolgáltatásokról, a harmadik országbeli állampolgárok magyarországi foglalkoztatásáról és a GINOP 5.3.10 ,,Létszámleépítések megelőzése és kezelése" elnevezésű munkaerőpiaci programról.
A második részben a járási hivatal foglalkoztatási osztályának munkatársai adtak tájékoztatást a „Közfoglalkoztatásból a versenyszférába” program eddigi eredményeiről és tapasztalatairól, valamint a munkáltatói előrejelzések összefoglalásáról. Tímárné Buza Ilona osztályvezető zárta az előadások sorát egy aktuális munkaerőpiaci helyzetképpel, a munkáltatók részére nyújtható támogatási lehetőségekkel.

A program harmadik részében a munkáltatóknak nyílt lehetőségük észrevételek megfogalmazására, kérdések egyeztetésére. A nyílt és őszinte kerekasztal beszélgetés kötetlen formában folytatódott a rendezvényt követően.