Eszközvásárlás és pótlás a VIDRA Mentőcsoportnál
2018. július 19. 15:12

A Gyomaendrődi Járás védelmére felesküdött önkéntesekből álló VIDRA Önkéntes Járási Mentőcsoport Egyesület a helyi rendezvényeken való folyamatos jelenlét, és az állandó készültség mellett elsősorban pályázati források bevonásával eszközállományának fejlesztésére is gondot fordít.

A mentőcsoport Dévaványa önkormányzatától idén tavasszal százezer forint támogatást kapott, ezen összegből kézi adó-vevő (walkie-talkie) készülékeket vásároltak.
Szintén a tavasz folyamán az Emberi Erőforrások Minisztériuma NEA-MA-18-M-1935 azonosító számú pályázatán 300 ezer forintot nyertek, amit a belvízi védekezéshez használható vízszivattyú, illetve a mentőcsoport tevékenységének dokumentálását szolgáló fényképezőgép beszerzésére használhatnak fel.


Júniusban az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatán 125 ezer 883 forint értékű, műszaki mentéshez használható motoros láncfűrészhez jutott a szervezet.
Júliusban – szintén eszközbeszerzésre – a Békés Megyei Önkormányzattól 40 ezer forintot nyert az egyesület. A gyomaendrődi Mamutec Hungary Kft. pedig a mentőcsoporttól egy korábbi rendezvényen eltulajdonított 50 méter statikus kötelet, valamint a szükséges 4 alumínium karabinert pótolta.


A mentőcsoport folyamatosan gyarapodó eszközállománya és tagsága híven bizonyítja a 2013 nyarán elindult járási szintű önkéntes polgári védelmi kezdeményezés létjogosultságát a Gyomaendrődi Járásban.