A X. Disznótoros és Böllérpálinka Versenyen a járási hivatal
2018. november 28. 13:06

A közelmúltban a gyomaendrődi Varga Lajos Sportcsarnokban rendezték meg a X. Gyomaendrődi Disznótoros és Böllérpálinka Versenyt. A gasztrokulturális rendezvényen a Gyomaendrődi Járási Hivatal csapata is gyúrta a kolbászhúst.

Délelőtt Gera Krisztián, a főszervező Gyomaendrődi Üdültetési Szövetség Turisztikai Egyesület elnöke köszöntötte az esemény résztvevőit, majd Toldi Balázs, Gyomaendrőd város polgármestere nyitotta meg a versenyt.
A rendezvényen részt vett dr. Pacsika György, a Gyomaendrődi Járási Hivatal hivatalvezetője és a járási hivatal kolbászkészítő csapata is, amelynek tagjai a hivatal osztályvezetői voltak. A sportcsarnokban 17 csapat gyúrta a kolbászba valót, míg a csarnok előtt látványos hagyományőrző disznóvágást rendeztek. A járási hivatal csapata „magyaros paprikás sült kolbász” kategóriában versenyzett. A nap folyamán a kulináris élmények mellett tombolasorsolás, és különböző szórakoztató programok fokozták a hangulatot.
A talpalávalóról többek között a Fásy Ádám által vezetett Zeneexpressz, valamint a Körösmenti Táncegyüttes gondoskodott.