„Élőben” a szakmákról
2017. december 01. 13:24

A Pályaválasztási Vásár záró rendezvényeként november hónap folyamán közel 100 végzős diák ismerhette meg azokat a helyi foglalkoztatókat ahol bemutatták nekik a hiányszakmának minősülő pályákat.A Gyomaendrődi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának szervezésében a gyermekek kipróbálhatták a tevékenységeket, láthatták az ott dolgozó embereket munka közben, ami segítséget jelenthetett számukra a pályaválasztási döntés meghozatalában. A térség munkáltatóival kialakult partneri viszonynak köszönhetően, színvonalas szolgáltatásban részesültek a fiatalok.

A Skylotec Hungary Kft-nél a varrónő munkáját tekinthették meg a gyerekek. Végignézhették a munkafolyamatokat a varrástól a késztermék előállításáig. A cég biztonságtechnikai felszereléseit érdeklődéssel figyelték, megnézhették a félkész áruk raktározását is.

A Magyar Közút Zrt. Gyomaendrődi szakaszmérnökségénél az útkarbantartó, útépítő munkáját láthatták a gyerekek közelebbről.
A géppark megismerése érdekesnek bizonyult, a só raktár látványossága ámulatba ejtette a végzősöket.

A Steel-Design Kft-nél a hegesztő, épület és szerkezetlakatos szakmát láthatták a dévaványai gyerekek. Betekinthettek a munkafolyamatokba, egészen a késztermék előállításáig.

A Hídknap Faipari Kft. az asztalos szakmát mutatta be a fiataloknak.
Kisfilmjüket levetve a késztermék előállítási folyamataiból ízelítőt kaphattak a gyerekek, a munkafolyamatok megtekintése testközelből egy érdekes utazásnak bizonyult a gyrekeknek.

A szakács ,a konyhai kisegítő, és a recepciós szakmát a Gold Menü Kft-nél ismerték meg a gyerekek. A recepciós szakmánál kiemelten beszéltek a szakmai követelményekről, süthettek palacsintát, melyet jóízűen elfogyasztottak.