Új székhelyen a Békési Járási Hivatal
2017. április 03. 13:48

Új székhelyen a Békési Járási Hivatal

Új székhelyépületbe költözött a Békési Járási Hivatal

2017 márciusában befejeződtek a Békési Járási Hivatal új székhelyépületének kialakítási munkálatai a Kossuth utca 4. szám alatt. A járási hivatal 2017. április 4-el megújult környezetben, ügyfélbarát ügyintézéssel várja ügyfeleit.

A 250 milliós beruházással a Széchenyi tér 15. szám alatt található Földhivatali Osztály, valamint a volt székhelyépületben található Hatósági és Gyámügyi Osztály átköltözött a Kossuth utca 4. szám alatt található ingatlanba.

A korábbi négy épület helyett immáron két, kizárólag állami tulajdonban lévő ingatlant használ a járási hivatal. A megüresedő ingatlanok visszaadásra kerülnek Békés Város Önkormányzatának. A kevesebb használt ingatlan költségtakarékosabb, vezetési szempontból hatékonyabb működést tesz lehetővé. Emellett az ügyfeleknek adott esetben nem négy, hanem két helyszínen kell ügyeiket intézniük, mivel az ügyfél-kiszolgálási feladatok zöme a Békési Kormányablakba helyeződik át, erősítve az egyablakos ügyintézés megvalósítását. Ez azt jelenti, hogy a Földhivatali Osztály ügyintézői is a Kormányablak munkaállomásainál látják el ezentúl feladataikat, a Kormányablak ügyfélfogadási idejéhez alkalmazkodva, amely jelentősen hosszabb, mint az eddig megszokott.