Partnerségi Protokoll a Békési járásban
2017. július 13. 00:00

Partnerségi Protokoll a Békési járásban

A Békés Megyei Gyermekvédelmi Partnerségi Protokollt mutatták be a Békési Járási Hivatal által szervezett szakmai egyeztető fórumon, 2017. június 28-án.


A szakmai fórumon Hidi József hivatalvezető-helyettes köszöntését követően Fazekas Ágnes, a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központjának vezetője tartotta meg előadását „A struktúraváltás óta eltelt időszak gyakorlati tapasztalatai” címmel. Előadásában a család- és gyermekjóléti központok kialakításának a gyermekvédelmi jelzőrendszerre gyakorolt hatásait ismertette a jelenlévőkkel.

Ezt követően dr. Szabó László Károly, hatósági és gyámügyi osztályvezető ismertette a megjelent jelzőrendszeri tagokkal a Protokoll célját és tartalmát. Előadásában kiemelte, hogy a Protokoll nem a jelzőrendszeri tagok feladatait határozza meg, hanem a jogszabályok által előírt kötelezettségek teljesítéséhez nyújt segítséget.

A fórum zárásaként Károlyi Szilvia, gyámügyi szakügyintéző mutatta be egy jogeseten keresztül, hogy milyen pozitív sikerek érhetőek el a jelzőrendszeri tagok összehangolt együttműködésével.