Elismerésben részesült Mezőberény Város Önkormányzata
2017. november 28. 12:45

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter döntése alapján a 2017. évi közfoglalkoztatási programok végrehajtásában Békés megye tekintetében Mezőberény Város Önkormányzata elismerésben részesült.

A Belügyminisztérium azon közfoglalkoztatókat, akik a 2017. évi közfoglalkoztatási programok megvalósítása során kiemelkedő szakmai munkát végeztek, az idei évben is elismerésben részesítette. Dr. Pintér Sándor belügyminiszter döntése alapján a 2017. évi közfoglalkoztatási programok végrehajtásában Békés megyetekintetében Mezőberény Város Önkormányzata elismerésben részesült. A közfoglalkoztató a megkezdett munkája folytatásához és a közfoglalkoztatási programjaik továbbfejlesztéséhez bruttó 7 millió Ft összegű támogatást kapott.

Az Önkormányzat a megítélt támogatást ingatlanvásárlásra kívánja fordítani. Mint a kérelmükből kiderült, szükségessé vált olyan munkavégzési hely kialakítása, ahol a már előző években megkezdett programok keretében végzett értékteremtő munkafolyamatokat tovább tudják folytatni. Céljuk, tehát a megvásárolni kívánt ingatlant munkavégzési helyként használni, ahol a település fejlődésének elősegítését tovább folytathatják, olyan programokkal, amelyek az előző években is értéket teremtve és meglévő értékeik állagmegóvása tekintetében hasznosnak mondhatóak Mezőberény városa számára.

A megvásárolni kívánt ingatlan értéke megközelítőleg eléri a támogatásként megítélt összeget, a fennmaradó részt fűkaszára kívánja fordítani, mely segítségével a létesítmény környezetét tudják karbantartani. A karbantartási feladatokat 1 fő közfoglalkoztatottal kívánja ellátni.

Mezőberény Város Önkormányzata 2017 márciusától az alábbi startmunka-mintaprogramokat indította:

  • mezőgazdaság programelem: 12 fő
  • belvízelvezetés: 5 fő
  • belterületi közutak karbantartása: 5 fő
  • illegális hulladéklerakó-helyek felszámolása: 9 fő
  • helyi sajátosságra épülő közfoglalkoztatás: 24 fő

Összesen: 55 fő

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás: 30 fő.