Általános információ / Békési járás

A Békési Járási Hivatal általános feladatai
 
A jogszabályokban és az SZMSZ-ben meghatározott feladatok ellátása körében közreműködik a Kormányhivatalnak a kormányzati célkitűzések területi megvalósításával összefüggő feladatainak ellátásában.

A kormányhivatal kormánymegbízott által közvetlenül vezetett szervezeti egységekre, valamint járási, illetve a fővárosban fővárosi kerületi hivatalokra (a továbbiakban együtt: járási hivatal) tagozódik.

A jogszabályokban és az SZMSZ-ben meghatározott feladatok ellátása körében közreműködik a Kormányhivatalnak a kormányzati célkitűzések területi megvalósításával összefüggő feladatainak ellátásában. Ennek keretében a Járási Hivatal járási szintű Kormányablak, hatósági, szociális, gyámügyi, oktatási, járási védelmi igazgatási, foglalkoztatási feladatokat lát el.


A Békési Járási Hivatal illetékességi területéhez tartozó települések: Békés, Bélmegyer, Kamut, Köröstarcsa, Mezőberény, Murony, Tarhos.


A járáshoz tartozó kisebb településeken (Bélmegyer, Kamut, Köröstarcsa, Murony, Tarhos) települési ügysegédi rendszeren keresztül biztosítjuk a lakosok és a hivatal közötti személyes kapcsolattartást. Hetente 4, illetve 8 órában tartózkodik a települési ügysegéd a településeken, főként szociális, de emellett akár a lakcím-nyilvántartási ügyek intézésében is közreműködik.

Békési Járási Hivatal

VEZETŐ: DR. SZABÓ LÁSZLÓ KÁROLY HIVATALVEZETŐ

Elérhetőségek
Cím: 5630 Békés, Kossuth utca 4.
Levelezési cím: 5631 Békés, Pf. 11.
Telefon: (66) 795-283
Fax: (66) 414-043
E-mail: bekes.jaras@bekes.gov.hu

pdf_iconSzervezeti felépítés