Zárlat elrendelése
2015. június 01. 12:34

Zárlat elrendelése
2015. május 13. naptól kezdődően települési zárlat a mézelő méhek nyúlós költésrothadása fertőző állatbetegség megállapítása miatt.

A Békéscsabai Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya elsőfokú élelmiszerlánc-felügyeleti hatáskörében 2015. május 13. naptól kezdődően települési zárlatot rendelt el a mézelő méhek nyúlós költésrothadása fertőző állatbetegség megállapítása miatt a mellékelt térképvázlat szerint:

  • Békéscsaba város teljes belső területére és az alább részletezett külső területeire: Nagyrét, Vandhát, Fácános erdő, Sikkony, Gerla, Fényes, Alsónyomás, Felsőnyomás, Kis-Megyer, Mezőmegyer.
  • Békés város Borosgyán és Kőgyescsatár külterületeire.

 A zárlat ideje alatt tilos:

- a zárlat alatt álló területről méheket, kaptárakat, méhészeti eszközöket kivinni,

            - a zárlat alatt álló területre méheket bevinni!

A zárlat alá vont területen valamennyi méhészetet, a fiasítás befejeződéséig, az illetékes méhegészségügyi felelősöknek a betegségre irányulóan át kell vizsgálnia. Avizsgálat eredményéről"méhegészségügyi vizsgálati összesítőt"kell készíteni.

A települési zárlat feloldásra kerül, ha a zárlat alatt álló területen már egy hely sem áll a betegség miatt helyi zárlat alatt.

pdf_iconBékéscsaba település zárlat térkép