Szenvedélyünk az egészség
2015. május 12. 09:51

A Békéscsabai Védőnői Szolgálat, valamint a Békéscsabai KEF Drogprevenciós munkacsoportja május 11-én immár huszadik alkalommal rendezte meg a „Szenvedélyünk az egészség” városi vetélkedőt.

Szenvedélyünk az egészség

 

A Békéscsabai Védőnői Szolgálat, valamint a Békéscsabai KEF Drogprevenciós munkacsoportja május 11-én immár huszadik alkalommal rendezte meg a „Szenvedélyünk az egészség” városi vetélkedőt általános iskolások részére a Csabagyöngye Kulturális Központban. A játékos vetélkedőn 19 csapat indult.

A megjelent gyerekeket, pedagógusokat, védőnőket, mentősöket, az Aut-Pont Alapítvány és a rendőrség munkatársait, valamint a segítőket Herczeg Tamás szociális ügyekért felelős tanácsnok, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgató-helyettese köszöntötte. Mint mondta,  déjà vu érzése van, hiszen két évvel ezelőtt ugyanezen a színpadon üdvözölhette a „Szenvedélyünk az egészség” vetélkedő nagykorúvá válását a 18. versenyen.
– Az egészség, annak megőrzése fontos. Ám nemcsak az ellátórendszer, hanem mi magunk is tehetünk egészségünkért. Ezért az információ, a tudás megszerzése, illetve felelevenítése már gyermekkorban is cél, s ha ez játékos formában valósulhat meg, az nagyon jó – emelte ki a tanácsnok.
A háromfős csapatoknak hat helyszínen kellett az adott feladatokat teljesítenie térkép alapján. Hárompercenként indultak a csoportok, így a később indulóknak lehetősége volt pluszpontokat is gyűjteni további három állomáson.
A zsűrinek – Kotroczóné Antal Teréz, megyei vezető védőnőnek, Kissné Horváth Krisztina, a városi egészségügyi iroda munkatársának és Kocziha Klára járási védőnőnek – ezúttal sem volt könnyű dolga. Végül az alábbi szép eredmények születtek: 1. Petőfi iskola 1-es csapata, 2. Lencsési iskola 2-es csapata, 3. Kazinczy iskola 2-es csapata.

(Forrás: www.csabaimerleg.hu)