Százezredik ügyfél köszöntése a békéscsabai kormányablakban
2015. június 11. 09:45

2014. április 1-jén nyílt meg Békéscsabán az úgynevezett második generációs kormányablak,

Százezredik ügyfél köszöntése a békéscsabai kormányablakban

2014. április 1-jén nyílt meg Békéscsabán az úgynevezett második generációs kormányablak, és alig több mint egy év elteltével már a százezredik ügyfelet köszönthették az egybegyűltek.

Dr. Marosvölgyi Emese járási hivatalvezető emléklapot, Gajda Róbert kormánymegbízott pedig virágcsokrot nyújtott át e jeles esemény kapcsán a békéscsabai hölgynek, aki igencsak meg volt illetődve a vakuk kereszttüzében.

A köszöntés után dr. Marosvölgyi Emese elmondta, hogy míg az első generációs kormányablak idején 29 ügykört látott el a hivatal, addig mára ez a szám 338-ra emelkedett. A kormányablak feladatai közé tartozik a tájékoztatás, a különböző szervekhez való továbbítás, ezek közül nagy számban intéznek családtámogatási, egészségbiztosítási, nyugdíjellátással és állampolgársággal, honosítással kapcsolatos teendőket. A legtöbb munkát azonban továbbra is az okmányirodai ügyintézések jelentik, hiszen itt intézendők a személyi igazolványtól a lakcímkártyán át az útlevélig minden.


A rendszer folyamatosan változik, fejlődik, ezért nagyon fontos az ügyfelekkel való kapcsolattartás, az ő igényeiknek figyelembe vétele. Gajda Róbert kormánymegbízott ennek kapcsán beszélt egy újfajta, papír alapú konzultációról.

A közigazgatás megreformálása fontos feladat, hiszen ezáltal csökkennek az emberek terhei. A június 5. és augusztus 6. között zajló konzultáció során az állampolgárok véleményt nyilváníthatnak arról, mely hatósági eljárás díjának vagy illetékének csökkentését, megszűnését javasolják. A kitöltés önkéntes és anonim, a papírokat pedig mindenki megtalálhatja a járási hivatalokban, kormányablakokban, okmányirodákban.

A kormánymegbízott arra kéri a lakosságot, hogy szánjanak néhány percet erre a kérdőívre, ugyanis a kormány 10 milliárd forint összegű közigazgatási rezsicsökkentést hajt végre 2016. január 1-től, melyet ezen javaslatok és vélemények alapján kíván összeállítani.

Az online kérdőív a www.kormanyhivatal.hu honlapon keresztül is kitölthető augusztus 6-án 24 óráig.

/forrás: hir6.hu/

 

 

A rend