Sikeres halászvizsga tanfolyam és vizsga a Békéscsabai Járási Hivatalban
2018. szeptember 19. 13:49

Az előzetesen meghirdetett határidőre 29 személy adta le jelentkezését a tanfolyamra. Sikeres vizsgát pedig 26 vizsgázó tett, részükre az állami halászvizsga bizonyítvány kiadásáról a Békés Megyei Kormányhivatal Békéscsabai Járási Hivatala gondoskodik.

Az állami halászvizsgán a részt vevők számot adtak a halgazdálkodási és halvédelmi jogszabályokkal kapcsolatos ismereteikről, a rekreációs célú halászat részletes szabályairól, feltételrendszeréről, a vízi életközösséggel kapcsolatos legfontosabb ökológiai ismeretekről, a Magyarországon élő halfajok meghatározásáról, biológiájáról, a halászat eszközeiről és azok karbantartásáról.
A vizsgázóknak szólniuk kellett egyebek mellett a zsákmánnyal történő kíméletes bánásmódról, a halak tartósításának módjairól, a halászati őrzés ismeretéről valamint a halászati tevékenységgel kapcsolatos biztonsági, vízügyi, természet- és környezetvédelmi szabályokról.

Aki halászvizsgával rendelkezik, állami halászjegyet válthat a Békés Megyei Kormányhivatal Békéscsabai Járási Hivatala Agrárügyi Főosztály Földművelésügyi Osztályán (5600 Békéscsaba, Szabolcs utca 34. „F” épület III. emelet 4. iroda; telefon: 66/540-240/125 mellék) ügyfélfogadási időben (hétfőtől csütörtökig: 8.00–12.00 óra, illetve 12.00–16.00 óra között, valamint pénteken: 8.00–12.00 óra között).
  • az állami halászjegy díja 2 ezer forint
  • az állami halászjegyhez tartozó fogási napló díja: 200 forint
  • mentesül az állami halászjegy díjának megfizetése alól a 70 életévét betöltött személy.
Az összeg(ek) megfizetését a Földművelésügyi Osztályon kapott készpénz-átutalási megbízással  teljesíthetik az érintettek.