Idősebb korosztály közlekedésbiztonsága
2017. május 12. 12:35

Idősebb korosztály közlekedésbiztonsága

A Közlekedési Kultúra Napja alkalmából tartották meg Békéscsabán a Jaminai Közösségi Házban az idősebb korosztály, a „Szépkorúak” közlekedésbiztonságának speciális kérdései című rendezvényt 2017. május 11-én.

A Békés Megyei Kormányhivatal, a Békéscsabai Balesetmegelőzési Bizottság, a Közlekedéstudományi Egyesület Békés Megyei Területi Szervezete, valamint a Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala közös szervezésében valósult meg az esemény, ahol a résztvevőket Dobókői György, a Közlekedéstudományi Egyesület Békés Megyei elnöke köszöntötte.
A rendezvényen a kerékpárosok láthatóságával, a helyi városi tömegközlekedéssel és a szépkorúak közlekedésbiztonságával kapcsolatban tartottak előadásokat a szakemberek.
A rendezők az idősebbek közlekedésének sajátosságainak figyelembevételével kezdeményezték a figyelemfelhívó, segítőszándékú előadásokat a közlekedésbiztonságról és közlekedési kultúráról, valamint az előadások után egy beszélgetést a közlekedés veszélyeiről, a helyi forgalomszabályozás kérdéseiről. A cél az volt, hogy olyan információkat, tanácsokat adjanak az előadók a rendezvény résztvevőinek, amelyek segítségével biztonságosabban, tudatosabban tudnak majd helytállni különféle közlekedési helyzetekben.

A „Közlekedési Kultúra Napjának” célja, hogy minden nap a kulturált közlekedés napja legyen. A rendezvény küldetése a biztonság- és környezettudatos közlekedési magatartásformák széles körű elterjesztése, valamint a toleráns, partnerségen alapuló, egymásra és önmagára odafigyelő közlekedési kultúra sokszínűségének bemutatása, színvonalának emelése.