Felelősen a gyermekekért: szakmai nap a kormányhivatalban
2019. január 28. 15:00

„Felelősen a gyermekekért” elnevezéssel rendeztek szakmai napot hétfőn a Békés Megyei Kormányhivatalban. A Békéscsabai Járási Hivatal által szervezett rendezvény a Békés megyei köznevelési intézmények vezetőit, fenntartóit szólította meg és az érintett szervek gyermekvédelmi jelzőrendszeren belül betöltött szerepét hangsúlyozta.
A szakmai nap megrendezésének elsődleges célja az volt, hogy a Békés megyei köznevelési intézmények fenntartói, valamint intézményvezetői figyelmét felhívja a gyermekvédelmi jelzőrendszerrel összefüggő jogszabályi kötelezettségeikre, illetve, hogy a köznevelésből adódó felelősségüket hangsúlyozza. Kiemelt célja volt a rendezvénynek az is, hogy a pedagógiai szakszolgálati tevékenységgel összefüggő, pszichológiai és konfliktuskezelési ismeretekkel valamint információkkal szolgáljon az érintetteknek.

A szakmai napot dr. Krizsán Anett, a Békés Megyei Kormányhivatal igazgatója nyitotta meg, a résztvevőket dr. Gulyás György, a Békéscsabai Járási Hivatal vezetője köszöntötte.

Ferenczné Szarvas Anikó
klinikai szakpszichológus „Konfliktuskezelés a köznevelési intézményekben” címmel tartott előadást. Dr. Surányi-Vámos Viktória, a Békéscsabai Járási Hivatal Hatósági Főosztály Gyámügyi és Igazsági Osztály vezetője. „A gyermekvédelmi jelzőrendszer működése, tagjainak felelőssége” témakörben szólt a szakmai nap résztvevőihez. A viselkedési, tanulási probléma kezelésében a pedagógiai szakszolgálat szerepét Nánási Andrea klinikai szakpszichológus, a Békés Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Békéscsabai tagintézménye vezetője ismertette, a köznevelési intézmények ellenőrzéseinek tapasztalatairól dr. Aszódi Gabriella Judit, a Békéscsabai Járási Hivatal köznevelési szakügyintézője adott számot.